Олександр Сич та Девід Мілі обговорили питання соціально-економічного та промислового розвитку області

Голова Івано-Франківської обласної ради Олександр Сич провів вчора робочу зустріч з Радником з економічних питань Посольства США в Україні Девідом Мілі.

Її метою стало обговорення питань економічного розвитку області, інвестиційного клімату та промислового зростання регіону.

Сторони, зокрема, обмінялися думками стосовно перспектив розвитку туризму в області, альтернативної енергетики, сільського господарства, збереження довкілля, пов’язаного із виробництвом екологічно чистої сільськогосподарської продукції.

Одним із питань, що його також обговорили Олександр Сич та Девід Мілі під зустрічі, стала тема можливості видобутку сланцевого газу в Україні в цілому й на території області зокрема.

У зв’язку з цим голова Івано-Франківської обласної ради відзначив, що видобуток сланцевого газу, з одного боку, і справді є достатньо перспективним з точки зору необхідної диверсифікації джерел енергопостачання й зменшення зовнішньої залежності Української держави.

Водночас, Олександр Сич проінформував Девіда Мілі й про те, що питання можливого видобутку сланцевих газів на Олеському родовищі стало головною темою спільного засідання постійних комісій Івано-Франківської, Львівської та Тернопільської обласних рад у травні 2011 року, в якій взяли також участь численні науковці та експерти. Вони зауважили, що окреслене питання приховує й окремі ризики. Олександр Сич також наголосив, що депутатський корпус Івано-Франківської обласної ради – вищого представницького органу Прикарпаття – обговорюючи питання можливості видобутку сланцевого газу в області, висловив значне занепокоєння тим, що технологія їх видобутку наразі не є апробованою в Україні, а промислове видобування сланцевого газу в такому густонаселеному регіоні зі складною тектонічною структурою може призвести до непередбачуваних наслідків. Разом з тим, голова обласної ради зауважив, що досвід видобутку сланцевого газу, який мають Сполучені Штати Америки, буде корисним й допоможе в результаті прийняти виважене рішення, врахувавши усі потенційні загрози.

Леся, 15.11.2012 10:08



Вибір редакції

Найпопулярніші новини