Верховну Раду хочуть розпустити

Нагадаємо, що в декількох округах затягують підбиття підсумків виборів, нахабно фальсифікують вибори на округах, де перемагають опозиційні кандидати.

Як повідомлялося, один з лідерів Об'єднаної опозиції, народний депутат Анатолій Гриценко заявив , що партії «Батьківщина» необхідно провести з'їзд, "обнулити" списки й відмовитися йти у Верховну Раду.

В УДАРі також розглядають можливість   відмовитися від партійного списку й мажоритарників і не визнавати минулі парламентські вибори.

ВО «Свобода» заявила, що готова до обнулення списків і відмови йти в нову Раду, але поки не отримувало офіційних звернень з цього питання від партнерів по опозиції.

Як нагадав в коментарях «Малакаві», керівник обласного штабу Об’єднаної Опозиції Дмитро Шлемко, в 2006 році, коли була потреба розпустити Верховну Раду, фракція блоку Юлії Тимошенко прийняла рішення, що 150 народних депутатів пишуть заяви і покидають ВР.

«В результаті Верховна Рада немає юридичних повноважень для роботи і повинна бути розпущена. Сьогодні ми можемо і хочемо разом з політичними силами повторити такий варіант і розпустити цю Верховну Раду», - зазначає він.

За словами Дмитра Шлемка, це робитиметься для того, щоб можна було переконати людей в тому, що Партія Регіонів і комуністи практично не могли навіть пройти у ВР, тому такий варіант, може бути застосований до цієї Верховної Ради, так як три політичні сили мають більше ніж 150 депутатів.

Леся, 05.11.2012 11:28



Вибір редакції

Найпопулярніші новини