Опозиція готова визнати нову раду неповноважною і вимагати виборів

Об'єднана опозиція заявляє про готовність визнати Верховну Раду, нового скликання неповноважною.

Таке рішення було ухвалено на засіданні Ради Об'єднаної опозиції "Батьківщина", передає прес-служба БЮТ.

"У разі, якщо влада негайно не зупинить фальсифікацію виборчого процесу та незаконне привласнення мандатів, отриманих опозиційними кандидатами, Об'єднана опозиція "Батьківщина" готова визнати Верховну Раду наступного скликання неповноважною та наполягатиме на проведенні дострокових президентських та парламентських виборів", - наголошується у рішенні. 

Водночас опозиція вирішили "разом з ВО "Свобода" та партією "УДАР" Віталія Кличка розпочати акції протесту під будівлею Центральної виборчої комісії".

 Також опозиція має намір "висунути до президента Януковича, Генпрокурора та ЦВК вимогу визнати законну перемогу кандидатів від опозиції на округах № 11, 14 (Вінницька обл.), 94, 95 (Київська обл.), 99 (Кіровоградська обл.), 130, 132 (Миколаївська обл.), 194, 197 (Черкаська обл.), 211, 216 (м. Київ) та в тих округах, де відповідно до оригіналів протоколів з дільниць перемогли представники інших опозиційних сил - ВО "Свобода" та партії УДАР.

Опозиція вимагає розглянути у Верховній Раді проект постанови про розслідування фактів фальсифікацій під час виборів 2012 року та притягти до відповідальності голів та членів дільничних і окружних виборчих комісій.

Також за фальсифікації опозиція вимагає притягти до відповідальності суддів та силовиків, причетних до фальсифікації волевиявлення українських громадян, а також замовників цих злочинів, кандидатів в депутати від влади.   

 Опозиція вирішила звернутися до країн-членів Європейського Союзу, США, Канади, міжнародних місій спостерігачів з вичерпною інформацією про факти фальшування підрахунку голосів.

Українська правда

Леся, 05.11.2012 10:17



Вибір редакції

Найпопулярніші новини