Тимошенко: вибори сфальсифіковані від першого до останнього дня

З 29 липня по 28 жовтня 2012 року в Україні пройшли самі нечесні вибори за всі часи незалежності України.

Про це йдеться в заяві екс-прем'єра Юлії Тимошенко, повідомляє прес-служба партії "Батьківщина".

"Визнати їх чесними, або частково чесними, або взагалі виборами - це означає сказати всім тим, хто корумпував народ… "хлопці, ви все правильно зробили, чиніть так і далі, ми всі готові сказати вам на чорне біле, назвати зло добром, назвати фальсифікаторів чесними політиками, тому що всі ми за політичну кон’юнктуру, за політичну доцільність, а не за правду та не за європейські цінності", - зазначила вона.

"Визнати такі вибори чесними та легітимними - це повністю деморалізувати українську націю, ту частину нашого народу, яка ще продовжує вірити в справедливість та європейській вибір, не дивлячись на екстраординарні зусилля правлячого режиму по фальсифікаціям", - заявила Тимошенко.

"Національний екзит-пол показав, що 73% українців проголосували проти Януковича, проти його корумпованої, збанкрутілої політики, легітимність режиму повністю втрачена. Цей результат голосування є вироком олігархії, її хрещеному батьку та її кланам", - вказує екс-прем'єр.

"Якщо через корупцію на мажоритарних округах вони реалізують цей результат, якщо вони його "підправлять" фальшивими протоколами з підкуплених дільничних та окружних комісіях та спаплюжать національний екзит-пол, та такими нечесними засобами сформують свою більшість у Верховній Раді, яка буде визнана Україною та світом, це буде сигналом всім пострадянським режимам, що можна вбивати чесні вибори і що тепер все можна "залікувати", - заявила Тимошенко.

"Я не буду керуватися політичною доцільністю, не буду називати очевидний обман правдою. Вибори сфальсифіковані від першого до останнього дня, і приховувати це - означає перекреслити майбутнє України", - додала вона.

"Я висловлюю солідарність із Світовим конгресом українців, із висновками ПАРЄ та ОБСЄ, також з позицією керівника моніторингової групи ОБСЄ пана Гросса, висловленою декілька тижнів тому, та чітко заявляю, що 73% українців хочуть відсторонення авторитарного режиму Януковича і дали на це мандат всім опозиційним силам", - заявила Тимошенко.

"Все, що відрізняється від цього результату на виборах, сфальсифіковано та підроблено", - уточнила вона.

"Я не вважаю парламент, де всупереч волі народу буде правити підтасована таким чином більшість, легітимним. Якщо б я зараз була серед вас та мала змогу вільно діяти, я без всяких сумнівів закликала би вас до безстрокової акції громадянської непокори. І ми б з вами поставили на місце фальсифікаторів, як ми вже це неодноразово робили", - заявила екс-прем'єр.

"Але зараз я не можу, знаходячись за гратами, кликати вас на площі, бо не зможу гарантувати мирність та високий рівень організації таких дій. Тому я роблю те, що я можу зробити в таких умовах, - я оголошую голодування на знак протесту проти фальшивих виборів та нелегітимності цього парламенту", - заявила Тимошенко.

"Я знаю і вірю, що більшість українців мене зрозуміє та підтримає", - додала вона.

Українська правда

Леся, 30.10.2012 09:07



Вибір редакції

Найпопулярніші новини