На виборчих дільницях Івано-Франківська, ймовірно, застосовується технологія «синій светр», або «хусточка»

Першим на це увагу звернув на своїй сторінці у Фейсбуці голова Івано-Франківської обласної організації партії "УДАР Кличка" Роман Чернега.

«Увага! Практично у кожній ДВК є ОДИН член комісії (жіночого роду), одягнений в червоне (светри, піджаки) або на плечах накинута хустка червоного кольору. Зверніть увагу. Водночас, це можу бути і як відволікаючий маневр. Будьте пильні», - повідомляє голова обласної організації партії «УДАР».

Нагадаємо, про загрозу застосування цієї технології фальсифікації попереджав координатор кампанії спостереження за парламентськими виборами-2012 у Івано-Франківській області Іван Маруняк.

За словами Івана Маруняка, за технологією «синій светр» чи «хусточка» складається список осіб, які 100-відсотоково не будуть брати участь у голосуванні. У день виборів у дільничних комісіях сидять члени ДВК, які мають специфічні візуальні ознаки – хусточку, светр певного кольору, брошку чи щось подібне, за яким їх можна розпізнати. Відповідно до цього створюється група виборців, яких також можна розпізнати за цими ознаками. Таким виборцям на їх паспорт видаються бюлетені тих, хто абсолютно точно не голосуватиме.

 

Леся, 28.10.2012 12:20



Вибір редакції

Найпопулярніші новини