Законодавчі зміни у сфері земельних відносин торкнуться гаманців громадян

У рамках соціальних ініціатив Уряду органи земельних ресурсів отримали можливість надавати адміністративні послуги  на безоплатній основі.

Сьогодні начальник Головного управління Держземагенства в Івано-Франківській області Володимир Боднарчук розповів про законодавчі ініціативи Уряду у сфері земельних відносин.

Начальник Головного управління Держземагенства переконаний, що мешканці України мають знати про зміни в законодавстві, які безпосередньо торкаються їх та їхніх гаманців.

«Робота Верховної Ради України, щодо прийняття змін в законах та прийняття нових законодавчих актів щодо земельної реформи дуже плідна», - вважає Боднарчук.

Володимир Боднарчук переконаний, що ВР, ухваливши на початку жовтня ряд законодавчих актів щодо регулювання земельних відносин, зробила черговий крок на шляху завершення земельної реформи.

За словами начальника управління, нова постанова Кабінету Міністрів України передбачає отримання на безоплатній основі видачу витягів із Поземельної книги; держреєстрацію земельної ділянки; держреєстрацію державного акту на право власності на земельну ділянку, державного акту на право постійного користування земельною ділянкою; держреєстрацію права власності на земельну ділянку у разі її володіння на підставі цивільно-правового договору про відчуження або свідоцтва про права на спадщину; держреєстрацію договору оренди (суборенди) земельної ділянки (її частини) та відповідних змін до нього, договору про розірвання договору оренди (суборенди) земельної ділянки; держреєстрацію обмежень у використанні земельної ділянки, земельного сервітуту, емфітевзису в суперфікцію, їх зміни; перевірку файла обміну даними про результати робіт із землеустрою в електронному вигляді.

А ще, за  сприятливої фінансової ситуації передбачається збільшити кількість державних реєстраторів, покращити умови оплати їх праці, що неодмінно  позначиться  на якості  обслуговування громадян.

Як зазначив Володимир Боднарчук,   законопроект уже підписаний Президентом України та  працює із минулого тижня.

 

Леся, 24.10.2012 12:35



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини