Партія регіонів зрозуміла, що земля – це чорне золото і вирішила заробити на цьому — Дмитро Шлемко

Народні депутати України не захотіли продовжити дію мораторію на продаж сільськогосподарських земель, дія якого закінчується 1 січня 2013 року, а також дозволили іноземцям купувати землю не сільськогосподарського призначення.

«Земля – це один із стратегічних ресурсів нашої держави, проте на нього представники влади до недавнього часу не звертали уваги. Вони концентрували у себе в руках підприємства металургії, хімічні підприємства, гірничо-збагачувальні комбінати, нафтопереробні підприємства. Все це у них в руках на сто процентів. На землю вони не звертали увагу, так як вважали, що земля не дає такого прибутку. Проте ситуація змінилася. У світі продовольча криза, є величезний попит на продукти і земля з огляду на це стає справжнім чорним золотом», — про це в коментарях «Малакаві» сказав народний депутат України, голова обласного штабу Об’єднаної опозиції «Батьківщина» Дмитро Шлемко.

За його словами, на українські чорноземи поклала око вся Європа. Саме тому регіонали добиваються права отримати цю землю в приватне користування, а потім нею розпоряджатися. Вони не будуть на ній працювати, а от розпоряджатися будуть, каже народний народний депутат.

«З 1 січня регіонали спробують зняти мораторій на продаж землі. Перший крок для цього уже зроблено, створено Земельний банк. Тоді в Земельний банк перейде 15 млн. гектар землі. А звідти навіть ніхто і знати не буде, куди ці землі і кому підуть. На землях можна заробити сотні мільярдів доларів», — каже Дмитро Шлемко.

За його словами, в небезпеці опинилися люди, які не отримали державних паїв на землю, адже їх землю зможуть забрати і продати з аукціону згідно закону.

«Свого часу Юлія Тимошенко і партія «Батьківщина» хотіла убезпечити людей від непередбачуваних ситуацій і безкоштовно видавала акти на землю. Такі акти отримало Півтора мільйони людей. Але зараз процес видачі актів на землю навіть за гроші призупинено, тому люди, які не встигли отримати акт опиняються в небезпеці», — говорить Дмитро Шлемко і додає, що народ зараз просто не усвідомлює те, що відбувається у земельній сфері, і що партія влади просто хоче спродати українські чорноземи.

Леся, 04.10.2012 14:55



Вибір редакції

Найпопулярніші новини