Соціологи дізналися, як франківці ставляться до ЄРЦ

На замовлення КП «Єдиний розрахунковий центр» у вересні соціологічною групою «Рейтинг» було проведено опитування 800 респондентів. Досліджувалась думка іванофранківців віком від 18 років методом особистого інтерв’ю. Похибка репрезентативності – не більше 2,8%.

В результаті встановлено, що 34% опитаних вважають ліквідацію ЖЕКів та створення ЄРЦ намаганням змінити щось на краще. Такий же відсоток припускає, що це лише зміна вивісок. 36% не бачать у роботі ЄРЦ жодних позитивних змін. 24% вже відчути позитивні результати.

«Дані опитування можна оцінювати по-різному. Критики напевне зауважать на відсоток незадовільних відповідей. Проте я би звернув увагу на 24 відсотки тих, хто вже побачив позитивні результати у діяльності ЄРЦ», – коментує цифри директор підприємства Вадим Войтик.

«Прошу зауважити: попри закономірні недоліки у роботі перехідного періоду, кардинальну зміну структури квартирної плати, лавини чорного піару, оплаченого технологами різнобарвних політичних конкурентів, чверть мешканців Івано-Франківська позитивно відгукується про нашу роботу. Якщо проводити аналогію з політиками, така оцінка – на рівні підтримки провідних українських партій», – додає Войтик.

48% опитаних підтримують ініціативу ЄРЦ щодо програми поточних і капітальних ремонтів, 47% – можливість взяти будинок в самоуправління, стільки ж – щоденну роботу паспортистів, 45% – створення гарячої лінії 750-600 та приймання робіт за участі мешканців. 42% схвалюють створення сайту domivka.if.ua, 41% – можливість обрати будинкового голову, 30% – введення побудинкових тарифів. Водночас до останньої ідеї ставляться негативно 21% респондентів, ця ініціатива набрала найбільше несхвальних відгуків.

У різниці вікових категорій не помітно відчутної різниці від загальної шкали у позитивному сприйнятті ініціатив ЄРЦ. Водночас, розріз по майновій лінії доходів показав, що більш схвально до перелічених нововведень ставляться ті, в кого доходи вищі.

Прес-служба КП «ЄРЦ»

Леся, 08.10.2012 13:23



Вибір редакції

Найпопулярніші новини