Не можна бути одночасно в зоні вільної торгівлі з ЄС і з Росією — Пинзеник

Нещодавно народні депутати України вирішили, що Україна повинна бути у Митному Союзі. Тоді депутати-регіонали заявляли, що нічого страшного не сталося, мовляв Україна зможе перебувати у зоні вільної торгівлі і з країнами ЄС і з Росією.

Таку інформацію вчора спростував Віктор Пинзеник.

За його словами, не можна бути одночасно в зоні вільної торгівлі з ЄС і з Росією, адже це – несумісні речі. Пинзеник каже, що можна мати або зону вільної торгівлі з ЄС, або із Митним Союзом. Окрім того, каже політик, Україна уже мала з Росією договори про вільну торгівлю. Зокрема, каже Пинзеник, такий договір був підписаний у 1993 році, проте він Україні нічого не дав.

Україна, згідно з умовами договору, мала би отримувати газ за цінами, за якими його купують російські підприємства, а це в кілька разів менше, ніж платить зараз наша держава. Більше того, Україна підписала аналогічний договір про зону вільної торгівлі із країнами СНД, проте він теж не діючий. Тому Пинзеник не розуміє, нащо було підписувати третій договір, про зону вільної торгівлі з Митним Союзом, адже він дублює попередні  договори.

Леся, 02.10.2012 10:37



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини