Регіонал Федьків впевнений, що влада тримає курс на вступ до ЄС

Представник від Партії регіонів Богдан Федьків на позачерговій сесії Івано-Франківської міської ради запевнив депутатів, що влада сьогодні тримає чіткий курс на вступ до Європейського Союзу.

«Як орган місцевого самоврядування, міська рада звичайно може ухвалювати звернення з будь-якого приводу, в тому числі з надуманої теми Митного союзу. Ми добре знаємо, що законодавчо закріплено в Україні Президентом України Віктором Януковичем та Кабінетом Міністрів курс на євроінтеграцію і всі це добре знають. Тому поки чинний цей закон ніхто і нікуди не збирається вступати», - зазначає Богдан Федьків.

А всі перемовини щодо теми Митного союзу він називає нічим іншим, як піаром депутатів, які не хочуть вирішувати проблеми на місцях.

«Прив’язувати ціну на газ зі вступом у Митний союз нелогічно. На мою думку розмови про Митний союз – це піар, як ідея провести в Києві засідання. Я теж не виступаю проти політичного туризму депутатів, але у нас є досить проблем, які потрібно вирішувати на місцях», -  Богдан Федьків.

Нагадаємо, що вчора Депутати Івано-Франківської міської ради на позачерговій сесії прийняли звернення до влади в якому категорично виступили проти вступу України до Митного Союзу з Росією.

Всі народні обранці, окрім Богдана Федьківа, який проголосував проти, підтримали ухвалення рішення щодо такого звернення.

Президентові України

В.Ф. Януковичу

Прем’єр-Міністру України

М.Я. Азарову

Голові Верховної Ради України

В.М. Литвину

Головам депутатських фракцій у Верховній Раді

 

 

 

Звернення

Ми, депутати Івано-Франківської міської ради, занепокоєні активізацією переговорів про вступ України у так званий Митний союз. Лише наміри здійснення такого кроку вже завдали іміджевих збитків державі на міжнародній арені, а подальші дії – фактично перекреслять усі євроінтеграційні процеси в яких сьогодні бере участь Україна. Більше того – вважаємо, що така непродумана зовнішня політика, на догоду нашому північному сусіду, може призвести до послаблення суверенітету України та подальшої втрати державності.

Для нас цілком зрозуміло, що нав’язані Російською Федерацією умови не передбачають рівноправ’я у стосунках. Прийняття будь-яких рішень у Зоні Митного союзу буде залежати від позиції країн більшості. Приклад химерної організації Росії – Казахстану – Білорусії, де першій належить 57 % повноважень, а іншим двом по 21,5 % яскраво засвідчує ставлення Російської Федерації до своїх партнерів, а отже є відкритою загрозою для української держави вцілому. Зрозуміло, що про національні інтереси України в такій спільноті не може бути й мови. Вже зараз очевидно – навіть на стадії перемовин інтереси нашої держави просто ігноруються.

Звертаємо Вашу увагу, що переконлива більшість населення нашого міста та країни загалом виявляє бажання вступити в зону вільної торгівлі не з країнами СНД, а з Європейським Співтовариством. Натомість об’єднана Європа чітко наголосила, що при входженні України до Митного Союзу з країнами СНД, євроінтеграція нашої держави значно ускладнюється.

Зона Митного Союзу несе ряд потенційних загроз для економіки України. Участь у ній передбачає ухвалення єдиного митного адміністрування, що не враховує економічно-національних особливостей кожної країни. Таким чином погіршується становище підприємців, котрі користуються імпортними товарами і комплектуючими, підвищується мито на ввезення закордонних автомобілів, тощо.Негативні наслідки таких взаємин вже відчула на собі економіки Казахстану і Білорусії.

У зв’язку з цим, висловлюючи волю жителів Івано-Франківська, вимагаємо припинити процес перемовин щодо входження України у зону Митного Союзу та не підтримувати даний проект рішення у парламенті.

Закликаємо Президента України зважено підійти до ситуації та врахувати волю переважної більшості українців. Досить потурати примхам Кремля та діяти на догоду путінсько-медвєдєвському плану створення нової Московської імперії.

Натомість висловлюємо свою готовність всіма способами підтримувати та сприяти пришвидшенню євроінтеграційного курсу України.

 

 

Прийнято на позачерговій сесії

Івано-Франківської міської ради

 

15 листопада 2011 року

Леся, 16.11.2011 17:00



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини