Олександр Сич: Фаховість державних службовців є свідченням міри розвитку держави

Таку точку зору висловив голова Івано-Франківської обласної ради Олександр Сич, виступаючи на Всеукраїнській конференції «Наука і влада: реформи регіонального рівня», організаторами якої спільно виступили Національне агентство України з питань державної служби, Івано-Франківська обласна рада та обласна державна адміністрація, а також Яремчанська міська рада і магістратура державної служби Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу.

 «Магістри державного управління мали б бути головною сполучною ланкою в контексті теми наука і влада. Кожен з нас має чітко усвідомлювати, що якщо ми хочемо сучасної, європейської, цивілізованої держави, то вона не твориться спонтанно. Держава створюється поступово та цілеспрямовано. На основному, базовому рівні її творить кожен державний службовець, кожен працівник органів місцевого самоврядування зокрема.  Людина приходить до конкретного службовця і по його поведінці, його фаховості чітко бачить наскільки ця держава є і демократичною, і соціальною, і правовою», – зауважив голова обласної ради.

 Значну увагу у своєму виступі голова обласної ради зосередив на важливості тісної співпраці між органами влади та науковцями, фаховими науковими центрами та навчальними закладами. Як приклад, Олександр Сич виокремив позитивний досвід співпраці Івано-Франківської обласної ради з Івано-Франківським національним технічним університетом нафти і газу у впровадженні протипаводкового екологічного полігону у Маріямполі, подання спільно з Прикарпатським національним університетом імені Василя Сефаника на Всеукраїнський конкурс проектів та програм проекту по залученню рекреаційно-туристичних ресурсів Дністровського каньйону.

 Учасники конференції значну увагу у своїх виступах та обговоренні приділили також питанням переосмислення та правильного вибору шляхів модернізації державної служби на засадах їх відповідності викликам сьогодення та спрямованості на подальший розвиток суверенної, демократичної, соціальної, правової Української держави. Окрема увага була приділена обговоренню проблеми реалізації адміністративної реформи, визначенню наукових підходів щодо впровадження нового законодавства про державну службу. 

Леся, 13.09.2012 15:36



Вибір редакції

Найпопулярніші новини