Священики агітують за Партію Регіонів?

Декілька діючих священиків УГКЦ та УПЦ КП Рогатинського району Івано-Франківської області висловили свою підтримку кандидату-регіоналу Валерію Келестину. Про це повідомляє тижневик «Голос Опілля».

Свою підтримку представникові режиму Януковича, депутату Верховної Ради, члену фракції Партії Регіонів Валерію Келестину, висловили декан Рогатинського деканату отець-мітрат Дмитро Бігун, декан Черченського деканату отець Василь Кривень, декан Букачівського деканату отець Мирослав Любінець, а також священики Євген Дмитрів, Роман Дубік, Андрій Корженьовський та інші.

Офіційно вони говорили про «пожертви», які Келестин робив на будівництво та реконструкцію храмів.

Можна припустити, що гроші кандидата пішли не лише на храми, але й у особисту кишеню нечесних священиків. Оскільки, як повідомляє автор «самі священики – шановані та авторитетні люди в релігійних громадах – прийшли на цю зустріч, щоб висловити власні думки, а також побажання своїх прихожан стосовно того, хто, на їхню думку, достойний бути обраним народним депутатом на наступний термін від нашого округу до Верховної Ради України». А це вже відверта агітація.

Подібні дії священнослужителів, безперечно, принижують гідність сану і кидають тінь на усю церковну ієрархію.

Така поведінка греко-католицького духовенства здивувала громадськість, адже ієрархія УГКЦ усіляко наголошує на неприпустимості використання церкви в політичних цілях. Так, до прикладу, глава УГКЦ Святослав Шевчук раніше наголошував, що жоден священик не має права вихваляти будь-кого, крім Бога.

А тим паче перед виборами, ще й заради якихось матеріальних подачок.

Та як пояснив прес-секретар Івано-Франківської архиєпархії УГКЦ о. Юрій Трухан дана інформації перебільшує і викривляє інформації.

 «Духовенство склало подяку як меценату і жертводавцю за підтримку, не агітуючи чи підтримуючи його, як кандидата до ВР. Обов’язком кожного священика є молитися за кожного, незважаючи на його партійну приналежність», – зазначив о. Юрій.

 

 

 

 

Леся, 07.09.2012 11:32



Вибір редакції

Найпопулярніші новини