Нові тарифи на електроенергію стануть оголошенням економічної війни жителям гірських місцевостей — Палійчук

Микола Палійчук, депутат обласної ради, фракція «УДАР» на сесії  запропонував звернутися до Кабінету Міністрів з приводу підвищення тарифів на електропостачання.

«Згідно за постановою національної комісії, що здійснює державне регулювання в сфері енергетики з 1 липня 2012 року вводяться нові тарифи для населення яке проживає у сільській місцевості. Надходять звернення від громад сіл, селищ гірських районів, по відношенню до яких дані тарифи є грабіжництвом», — відзначив Микола Палійчук.

Більшість з цих населених пунктів не є газифіковані, і людям доводиться опалювати приміщення або деревиною, або електроенергією. В гірських населених пунктах опалювальний сезон буває до восьми місяців.

 «При середньому розмірі доходу працюючого мешканця 1500 гривень, пенсіонера – 1300 грн. опалення електроенергією стає недоступним, – зазначає Микола Палійчук. - Крім того тарифи завдають удар по перспективам туризму в регіоні».

За його словами, якщо тариф не будуть переглянуті, то це означатиме, що держава оголосила економічну війну жителям краю.

Леся, 28.08.2012 10:12



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини