«Балотування діючого міського голови до Верховної Ради – ганебна зрада городян», - Руслан Марцінків

Саме так секретар Івано-Франківської міської ради, «свободівець» Руслан Марцінків прокоментував позицію міського голови Віктора Анушкевичуса щодо висування кандидатом у депутати до Верховної Ради. Виголошену заяву фракції ВО «Свобода» підтримали й інші депутати.

 «Шановні почесні громадяни міста!

Шановні мешканці Івано-Франківська!

Сьогодні ми, напередодні найвеличнішого свята для українця, -  Дня Незалежності України вшанували почесних громадян міста Івано-Франківська, які вклали великий внесок у розвиток нашого українського міста. Але пам'ятаймо, що сьогодні ми живемо у складний час для нашої держави. При владі антиукраїнський режим Януковича, який знищує українську мову, місцеве самоврядування, здійснює наругу над пам’ятю наших предків та героїв.

Проте, сьогодні всі опозиційні сили об’єдналися та координують свою діяльність для боротьби з режимом Януковича на виборах до Верховної Ради України 28 жовтня, а саме - ВО «Свобода», ВО «Батьківщина», «Фронт змін» та 6 інших партій.

І тут громада міста Івано-Франківська дізналася про нечуваний факт - наш міський голова Віктор Анушкевичус, як Пилип з конопель, вирішив балотуватися до Верховної Ради по Івано-Франківському виборчому округу.

Мушу стверджувати, що Ваш вчинок, Віктор Андрюсович, є не що інше, як зрада городян, як зрада українців.

Ми, депутатський корпус міста Івано-Франківська дали спокійно сформувати Вам виконавчий комітет міської ради, підтримали всіх Ваших заступників, підтримували Ваші ініціативи - від передачі ТзОВ «Скорзонера» ФК «Прикарпаття», до комунальних перетворень.

Мені не дуже сподобалось, як Вашому опоненту на виборах, що Вас обрала міським головою Івано-Франківська громада, але сьогодні Ви тікаєте від неї так і не закінчивши справи розпочаті, як звучало у Вашому гаслі. Ви тікаєте за депутатською недоторканістю і демонструєте всім нам, що Ви не хочете бути міським головою. Якби ми знали про це, то міським головою міг бути хтось інший, а не Ви. Хіба це не обман і чи Ви не знали, що будуть Вибори до Верховної Ради.

Зараз Ви стаєте технічний кандидатом від влади Януковича, так як Костенко, Ющенко, Івченко, які висунули Вас йдуть на вибори з метою відібрати голоси від опозиційних кандидатів.

Віктор Андрюсович, будьте чоловіком, добре подумайте: або зніміть свою кандидатуру на виборах до ВРУ, і не ставайте «тушкокандидатом» або добровільно підіть з посади міського голови, бо це, принаймні, буде чесно перед франківчанами. В іншому випадку міська рада допоможе Вам в прийнятті рішення.

Зважаючи на вищесказане звертаюсь до всіх опозиційних сил, окрім Партії Регіонів, провести консультації щодо ситуації, яка склалася в м. Івано-Франківську у зв'язку з балотуванням міського голови до ВРУ», - йдеться у зверненні.

Голова фракції ВО «Свобода» Роман Онуфріїв підкреслив: «Сьогодні очевидною є ситуація: якщо Ви є кандидатом до Верховної Ради – Ви свідомо заявляєте, що не хочете бути міським головою, якщо ж маєте бажання залишитися мером, оправдовуючи довіру мешканців, то повинні відмовитись від виборів народних депутатів».  

Таким чином, у двотижневий термін буде вирішуватися доля мера міста. 

Леся, 27.08.2012 17:37



Вибір редакції

Найпопулярніші новини