Двома колонами опозиціонери мають можливість набрати до 80 % голосів виборців і здобути майже абсолютну перемогу

Те, чого так давно очікували виборці, здійснилося. Національно-патріотичні сили об’єдналися.

Про це вчора під час прес-конференції сказав народний депутат України, голова виборчого штабу об’єднаної опозиції ВО «Батьківщина» Дмитро Шлемко.

Він відзначив, що Об’єднана опозиція чітко усвідомлює той факт, що, якщо опозиційні сили не отримають перемогу на парламентських виборах, то тоді спрогнозувати як буде розвиватися подальша доля України, буде надзвичайно складно. Усвідомлюючи, що сьогодні кожен голос виборця на вагу золота, Об’єднана опозиція разом із ВО «Свобода» вирішили іти на вибори двома колонами, особливо це стосується мажоритарних округів. 

За словами народного депутата, основна боротьба розгорнеться власне на одномандатних виборчих округах, у яких окрім кандидатів від влади є ще і так звані «самовисуванці»,  основне завдання яких відтягнути голоси від опозиційного кандидата. Проте Об’єднана опозиція грає чесно і відкрито. Ще до з’їзду були оприлюднені прізвища кандидатів, які могли би йти кандидатами в народні депутати від Об’єднаної опозиції.  Дмитро Шлемко говорить про те, що «Батьківщина» дуже ретельно підійшла до вибору мажоритарників. 

Народний депутат говорить, що усвідомлюючи велику відповідальність перед виборцями представники Об’єднаної опозиції будуть рекомендувати виборцям голосувати за "Свободу", якщо вони не хочуть голосувати за Об’єднану опозицію, а "Свобода" в свою чергу буде закликати підтримати  Об’єднану опозицію.

«Наші домовленості мають тактичний і стратегічний характер. Мені не тільки як партійцеві, а й як науковцеві-політологу імпонує їх стратегічний характер. Навіть не те, як ми будемо вести себе під час виборчого процесу, хоч це головне, бо без цього не здобудеш перемоги. Але, за яку стратегічну мету ми боремося і як будемо вести себе у ВРУ. Отож, ми будемо підтримуватимемо один одного, вести союзницькі дії на рівні агітаційного процесу, в період захисту результатів голосування і в час формування більшості у Верховній Раді. Мені імпонує те, що ми знаходимо найперше світоглядне порозуміння, як функціонуватиме ВРУ, які закони прийматимемо першою чергою.… Наша мета одна – розбудувати цивілізовану, сучасну, європейську, соціальну і правову Українську державу. А тактично робитимемо все можливе, аби на рівні штабів була співпраця і ми спільно давали відсіч провокаціям», — відзначив лідер обласних свободівців Олександр Сич, повідомляє прес-служба партії.

Дмитро Шлемко вважає, що в такому тандемі  опозиціонери мають можливість набрати до 80 відсотків голосів виборців і здобути майже абсолютну перемогу.

 

Леся, 15.08.2012 15:36



Вибір редакції

Найпопулярніші новини