Студенти почали переходити від слів до діла

Першого серпня під стінами будівлі Кабінету міністрів зібралося на акцію протесту біля 30 активних студентів, які наполягали повернути їх стипендії.

У руках вони тримали партійну символіку  ВО "Батьківщина", ВО "Свобода", партій "УДАР" Віталія Кличка, Народного Руху України і "Батьківщина молода" та плакати з написами  "Стабільність подолана - руїна досягнута", "Кровосісі", "Поверніть студентські стипендії" з фотографіями міністра освіти і науки, молоді та спорту Дмитра Табачника, прем'єр-міністра Миколи Азарова і віце-прем'єра - міністра соціальної політики Сергія Тігіпка.

Під час акції студенти скандували: "Поверніть вкрадене студентам!".

Організатори закликали молодих людей 28 жовтня 2012 року на парламентських виборах голосувати проти влади, яка так повелася зі студентами, вимагали скасувати зміни щодо індексації студентської стипендії та звільнити з посади Дмитра Табачника.

Як зауважила президент Української асоціації студентського самоврядування Єлизавета Щепетильникова, ще місяць влада має час, щоб щось змінити, а з першого вересня студенти почнуть активно добиватися справедливості.

«До вересня з боку студентської громадськості вкрай активних дій не буде, адже вони здебільшого працюють та поїхали додому, а якщо не буде реакції влади на наші вимоги, які ми сьогодні подаємо в більш конструктивному руслі, то відповідно з першого вересня студенти перейдуть до більш активних дій», - розповіла «Малакаві» Єлизавета Щепетильникова.

Леся, 01.08.2012 17:19



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини