Якими будуть стипендії для студентів у 2012-2013 навчальному році?

Кабінет Міністрів України ввів новий порядок нарахування стипендії, внаслідок якого їх розмір зменшується майже у 1,5 рази. Такі підрахунки після аналізу змін провела незалежна студентська профспілка "Пряма дія".

В самому ж документі зауважено, що «обчислення індексу споживчих цін для проведення індексації стипендії здійснюється починаючи з місяця, в якому її призначено».

Внаслідок такого рішення Кабміну студенти занепокоєні, що на першому курсі бакалаврату та спеціалітету або магістратури їм нараховуватимуть тільки базову стипендію у розмірі 530 гривень, а не 720-800 гривень, як раніше.

«Як аналітики так і ЗМІ зазначають, що індексація буде проводитися за системою, відповідно до якої стипендія буде нараховуватися за часом призначення. Так тепер студенти будуть отримувати на 200-300 гривень менше», - сказала Марина Цапок, член ради старійшин студентської організації «ФРІ».

Наразі ініціативні студентські організації локалізують сили та вирішують, як боротися за свої права.

Натомість, у Міністерстві освіти запевняють, що «новий порядок нарахування індексації стипендії не відноситиметься до студентів першого року навчання магістратури; студентів другого - четвертого року навчання бакалаврату».

Леся, 25.07.2012 10:41



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини