Прикарпатець виграв справу проти України у Європейському суді

154 тисячі євро – саме таку компенсацію згідно рішення Європейського суду від України отримає мешканець Прикарпаття Богдан Савіцький.

Європейського суду визнав, що 14 років тому троє правоохоронців жорстоко катували чоловіка, який внаслідок побиття став інвалідом.

«Вони вдарили мене дубинкою по голові і я втратив свідомість. Коли прийшов до тями троє міліціонерів продовжували бити мене ногами по печінці та нирках. І коли я намагався встати, то тримав удар по хребту і знову втратив від сильного болю свідомість» - сказав Богдан Савіцький.

Як наслідок, у чоловіка відмовили ноги, адже йому розтрощили два хребці. Богдан Савіцький намагався знайти справедливість у наших судах та правоохоронці робили все можливе, щоб закрити справу.

«Справа була не складна, але не було доступу до її матеріалів. Гроденківський районних суд всіма способами перешкоджав правосуддю», - розповів Роман Котик, представник потерпілого у Європейському суду.

Саме Роман Котик допоміг потерпілому довести справу до Європейського суду, хоч чоловік не має жодної юридичної освіти. окрім того, після того, як Роман узявся за справу Савіцького, за неповагу до суду його самого посадили за ґрати, намагалися залякати та отруїти.

Цей випадок називають безпрецедентним через розмір грошової компенсації. Всі кошти повинні бути сплачені у повному обсязі з державного бюджету протягом трьох місяців від дня винесення вироку.

Леся, 01.08.2012 07:53



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини