Позачерговою сесією регіонали будуть прикриватися як щитом, щоб у майбутньому уникнути кримінальної відповідальності - нардеп

В понеділок у Верховній Раді депутати більшості зробили все для того, щоб пролобіювати комерційні інтереси правлячої верхівки.

Про це порталу повідомив народний депутат Дмитро Шлемко.

«Депутати з більшості  думають не про інтереси пересічних українців, а про свої власні. Звідси і голосування за ратифікацію договору про зону вільної торгівлі з СНД і влізання в борги перед Китаєм. В понеділок були розподілені сотні мільйонів в кишеню регіоналів, частина цих грошей використають для виборчої кампанії», — зазначив народний депутат.

За його словами, договір про зону вільної торгівлі з СНД не вигідний для України. Хоча депутати кажуть, що країна може вступати в різні торгові зони. З одного боку - це так, але по-перше Росія не є членом СОТ. По-друге, зона вільної торгівлі в Росії діє за іншими принципами, ніж зона вільної торгівлі ЄС.

«В Україні зараз безпрецедентна монополізація економіки. Вона просто душить малий і середній бізнес. Якби Україна була в зоні вільної торгівлі з Європою - ця би проблема вийшла б на перший план. Пішли б інвестиції, запрацювали б нові технології. Але Україна вирішила законсервувати ситуацію. Та ступінь монополізації економіки, яка зараз в країні, не буде давати приросту. Хіба що 2-3% рік, а це нуль цілих нуль десятих порівняно з тим, якби Україні увійшла в зону вільної торгівлі з ЄС», - каже Дмитро Шлемко.

За його словами, позачергова сесія пройшла тільки для того, щоб розподілити сотні мільйонів гривень своїм людям і убезпечити себе від кримінальних справ.

«Якщо опозиція прийде до влади, виникне питання незаконно виділених грошей, регіонали тоді заявлять, що ніякої кримінальної відповідальності бути не може, адже рішення про розподіл грошей було прийнято колективно. Позачерговою сесією регіонали будуть прикриватися як щитом», - заявив депутат.

Леся, 01.08.2012 07:49



Вибір редакції

Найпопулярніші новини