Сьогодні Івано-Франківську проведуть пікет офісу Партії регіонів

27 липня, о 11:00 біля Івано-Франківського міського офісу Партії регіонів (сквер позаду медичного університету), відбудеться акція протесту проти спроб проштовхнути законопроект «Про засади державної мовної політики» у Верховній Раді.

Молоді люди в масках Гая Фокса планують прийти під стіни офісу партії і поставити меморіальний вінок в знак того, що день голосування за «мовний закон» став для ПР днем зворотнього відліку їх існування в Україні.

Протест є частиною Всеукраїнської попереджувальної акції ініційованої Всеукраїнським громадянським рухом «Український Дім», який створений колишніми голодувальниками та громадськими активістами з усієї країни. 

«Пікет спрямований на те, щоб дати зрозуміти і президенту і депутатам Верховної Ради, що протянули цей закон, одну істину: проблема з мовами в Україні є надуманою. Російська мова не потребує захисту. Потрібно чітко усвідомити, що цей закон послаблює позиції української мови, а це, в свою чергу, ставить під загрозу нашу самобутність та національну ідентифікацію» - говорить івано-франківський голодувальник, один з учасників молодіжної ініціативи «Український дім. Івано-Франківськ» Микола Гавриляк.

Під час акції активісти звернуться до представників Партії регіонів з застереженням щодо намірів прийняти законопроект Колісніченка-Ківалова давши їм зрозуміти, що у разі спроби протягнути законопроект, вони розпочнуть організацію Нового Майдану і вже для цього об’єднуються.

«До акції долучаються молоді люди через інтернет. Є надія, що нарешті люди почнуть протестувати не тільки в соціальних мережах, а й в реальному світі. Нам відомо, що під масками Гая Фокса буде як мінімум двоє депутатів Івано-Франківської обласної ради» - додає Гавриляк.

Леся, 27.07.2012 08:21



Вибір редакції

Найпопулярніші новини