В Івано-Франківську за фактом блокування будівлі ОДА порушили кримінальну справу

Після акції протесту проти «мовного закону», яка відбулася у місті Івано-Франківську під стінами облдержадміністрації, правоохоронні органи відкрили кримінальну справу за фактом блокування адміністративного будинку.

Нагадаємо, що під час акції, активісти впускали у будівлю працівників ОДА тільки після того, як вони підписували бланк в якому підтверджували, що виступають за українську мову та проти другої державної російської

«Мені зателефонував капітан міліції А. Ілійчук та сказав, що я маю дати пояснення по факту блокування адміністративного будинку, оскільки їм дали «втик», за те, щ я як основний фігурант залишився поза увагою правоохоронців», - розповідає організатор акції Василь Попович.

Як, зазначив Василь Попович, перший заступник голови ОДА Василь Плавюк, щоб розібратися у ситуації звернувся до міліції з листом, в якому чітко вказується його прізвище.

 Та а разі невідомо проти кого саме відкрита кримінальна справа, адже жодних звинувачень Василю Поповичу ніхто не пред’являв. Сьогодні він відмовився давати будь-які пояснення правоохоронцям.

Леся, 25.07.2012 14:31



Вибір редакції

Найпопулярніші новини