Президент направить «мовний закон» на доопрацювання

Президент України Віктор Янукович не підпише «мовний закон» у тому вигляді, який він є, а внесе правки та відправить парламентарям на доопрацювання.

У цьому вчора під час прес-конференції запевнив голова Івано-Франківської обласної державної адміністрації Михайло Вишиванюк.

«Президент добре знає про всі тривоги, які є у суспільстві пов’язані з цим законом. Він сказав наступне: Україна була, є і залишається прогнозованою державою, яка послідовно буде виконувати всі зобов’язання, які взяла перед Європейським Союзом. Одне із таких зобов’язань - підписана у 1995 році Європейська хартія про мови. Згідно хартії буде прийнятий закон про мовну політику, в якому чітко буде написано – державною мовою в Україні є одна – українська», - наголосив Михайло Вишиванюк.

Цей закон Президента на разі віддав на оцінку міжнародній Венеціанській комісії та українським експертам.

«У Президента є свої зауваження і застереження, які він разом з висновками комісій направить у Верховну Раду для врахування.  Але найголовнішим залишається те, що в Україні буде єдина державна українська мова. В той же час будуть забезпечені права національних меншин на використання їхніх мов. Отже, закон буде повернуто на доопрацювання з відповідними поправками», - пояснив губернатор Прикарпаття.

Михайло Вишиванюк також додав, що не зважаючи на жодні зміни, державні службовці на роботі будуть використовувати тільки українську мову.

Леся, 24.07.2012 14:19



Вибір редакції

Найпопулярніші новини