Які корупційні схеми застосовувалися під час підготовки до Євро-2012?

Сьогодні Прикарпаття відвідав народний депутат фракції «БЮТ-Батьківщина» Остап Семерак. Під час зустрічі з журналістами нардеп розповів про основні корупційні схеми розкрадання коштів, які діюча влада застосовувала у підготовці до проведення Євро-2012.

Для того, щоб , за словами Остапа Семерака привласнити 30 мільярдів гривень, влада зробила три кроки.

«Близько 30 мільярдів гривень були використані не за цільовим призначення та з перевидатками. Модель, яку створив уряд Азарова зводиться до трьох ходів. Перший крок – внесли зміни до законодавства та вивели всі видатки на Євро-2012 з під дії тендерного законодавства. Наступний крок - вони викинули всі чужі компанії, які виконували роботи на об’єктах Євро – 2012 і всі ці замовлення отримала одна компанія, яка має зв’язки з владою. Лише в 2011 році ця компанія без тендерних процедур та конкурсів отримала 7 мільярдів гривень на виконання якихось робіт. Третій хід, який зробила влада – збільшення цільової програми підготовки до Євро – 2012 з 18 до 80 мільярдів гривень», - пояснив Остап Семерак.

Так, за підрахунками народного обранця на підготовку до футбольного чемпіонату з держказни виділили 80 мільярдів гривень, тобто кожен українець вклав у це 2000 тисячі гривень, адже всі витрачені кошти є нічим іншим як податками, які сплатили люди. 

Леся, 16.07.2012 14:25



Вибір редакції

Найпопулярніші новини