Безпеку неба над «Євро 2012» на оцінку «Відмінно»

   Військовослужбовці 114-ї Івано-Франківської бригади тактичної авіації виконали перші завдання з забезпечення антитерористичних заходів «Євро 2012»» на оцінку відмінно.

- Під час проведення перших матчів на території України, військовослужбовці нашої бригади приймали участь у організації безпечного повітряного простору, - розповів командир 114-ї бригади тактичної авіації полковник Сергій Голубцов. -  Мушу зазначити, що всі задіяні підрозділи і служби працювали на оцінку відмінно. І хоча повітряний рух як до початку матчів, так і після їх закінчення лишався дуже насиченим, ніяких суттєвих та небезпечних порушень не було. 

Нагадаємо, що для забезпечення безпеки громадян України та гостей нашої держави застосовано надзвичайні міри безпеки. Посилено контроль за авіаційним рухом всіх повітряних суден. І при виявлені будь-якого порушення, чи несанкціонованого польоту до порушника буде застосовано ряд мір. 

- Є дуже багато факторів, через які літальні апарати можуть збитись з курсу, - пояснив під час тренувальних польотів напередодні проведення чемпіонату полковник Сергій Голубцов. – Може відмовити техніка навігації, пілот може просто заблудитись і збитись з курсу і таке інше. Звичайно ніхто не буде відразу збивати літак чи гелікоптер який летить «поза планом». В небо буде піднято ланку винищувачів, які виконають перехоплення та проведуть такого «порушника» до безпечного аеродрому. Однак, якщо командир судна проігнорує вимоги наших пілотів, і ми побачимо загрозу для мирних людей, то буде задіяно ряд інших засобів, аж до знищення повітряного судна. 

Підполковник Тарас Грень.
Західний регіональний медіа-центр Міністерства оборони України.

Леся, 11.06.2012 09:09



Вибір редакції

Найпопулярніші новини