Микола Томенко: Під час ЄВРО опозиція рекламуватиме Україну

Заступник Голови Верховної Ради, один з лідерів партії «Батьківщина» Микола Томенко повідомив, що під час проведення в Україні  Чемпіонату Європи з футболу опозиція рекламуватиме Україну, її народ і культуру та інформуватиме європейську спільноту про авторитарний політичний режим  Віктора Януковича.
 
Про це політик сказав сьогодні під час брифінгу у парламенті.
 
«Ми як громадяни України, розуміємо, що це надзвичайно важлива подія для України та українського народу: бо через деякий час президента переоберуть, уряд піде у відставку, а ЄВРО в історії і світу, і Європи, і України залишиться назавжди», - наголосив Микола Томенко.
 
«Тому ми як громадяни України максимально пропагуватимемо українську історію та культуру, туристичні принади України та її народ», - підкреслив політик.
 
«Але паралельно проводитимемо просвітницькі заходи для іноземців для того, щоб поінформувати про характер діяльності політичного режиму Віктора Януковича, який перетворює України в авторитарну закритого типу державу, що унеможливлює її реальний вступ до Європейського Союзу», - додав він.
 
Микола Томенко висловив переконання, що така просвітницька робота «буде надзвичайно корисною для того, щоби європейці могли розмежувати нашу країну, її народ і владу, яка, на мою думку, не заслуговує сьогодні керувати такою великою країною, якою є Україна».
 
Стосовно підготовки та організації ЄВРО і пов’язаних з цим корупційних скандалів, Микола Томенко повідомив, що опозиція на наступний день після завершення чемпіонату почне готувати серйозні слухання з питань того, як використовувалися бюджетні гроші на підготовку до ЄВРО.
 
«І ми сподіваємося, що якщо не тепер, то пізніше Генеральна прокуратура розставить крапки над «і» в, на нашу думку, масовому розкраданні коштів під егідою підготовки до ЄВРО», - зазначив політик.
 
Відповідаючи на запитання, як він особисто планує вболівати за українську збірну і чи відвідуватиме матчі, Микола Томенко повідомив, що він, як співголова Парламентської асамблеї України і Польщі, на запрошення польського Сейму, візьме участь у відкритті Чемпіонату.
 
Стосовно матчів в Україні Микола Томенко розповів, що «ми як опозиція створили неформальне депутатське об’єднання «За український футбол, проти влади і корупції» і прийняли рішення, що вболіватимемо за українську збірну разом з українським народом (в спортбарах та на площах), а не у VIP-зонах з владою, перебуваючи на стадіоні».
 
«Ми будемо разом з людьми, які вболівають за українську збірну, а не з владою, яка сьогодні, на наше глибоке переконання, дискредитує Україну як демократичну європейську державу», - додав він.
Леся, 08.06.2012 17:21



Вибір редакції

Найпопулярніші новини