Нас не цікавить законодавство – нас цікавить конкретна справа - Марцінків

Секретар міської ради Руслан Марцінків заявив про те, що боротиметься із російськомовними назвами закладів акціями протесту. Він навіть готовий знехтувати законодавством, тільки б змінити ситуацію.

«Ми боремося за українську мову, а в центрі Івано-Франківська вивіска на кафе «Трактирь Ратуша» зроблена російською мовою. Нас не цікавить законодавство – нас цікавить конкретна справа.  Ми спеціально проведемо там акцію, якщо підприємець не може зробити того, що вимагає громада міста», - наголосив Руслан Марцінків.

Як пояснила Вікторія Шахоріна, директор КП «Івано-Франківський міський рекламо-інформаційний центр» міська влада дала підприємцям час до вересня місяця привести у відповідність вивіски. Тільки після першого вересня можна буде притягувати порушників до відповідальності.

«Рішення виконкому дало можливість до першого вересня 2012 року підприємцям самим привести до ладу і назви, і розміри – все, що стосується вивісок. Ми не можемо тут застосовувати будь-який вплив. Вже після цієї дати, ми розпочинаємо роботу по вивісках, адже це вже переходить межу і в нас є певний список адрес», - зауважила Вікторія Шахоріна.

Леся, 10.07.2012 14:40



Вибір редакції

Найпопулярніші новини