США можуть застосувати санкції проти режиму Януковича

Сполучені Штати Америки можуть застосувати санкції проти української влади.
 
Про це вчора заявив президент Freedom House Девід Креймер під час презентації звіту організації щодо ситуації в Україні «Б’ючи на сполох – раунд 2: на захист демократії в Україні».
 
«У Конгресі США розглядається законопроект, спрямований насамперед на Росію, щодо запровадження заборони на в’їзд та арешту активів посадовців, які порушували права людини. Відповідно до останньої редакції цього законопроекту, яка є у Сенаті, його можуть застосувати і до інших країн, включаючи Україну», - сказав він.
 
«Підтримка такого застосування закону наростає серед експертів та депутатів парламентів на Заході та навіть серед окремих депутатів українського парламенту. Слова “Україна” і “санкції” дедалі частіше вживаються поряд – і це відображає рівень розчарування західних посадовців тим, що Віктор Янукович, здається, не чує і не бажає слухати їх аргументів».
 
Девід Креймер  додав, що Freedom House  сподівається, що «можливість санкцій з боку США слугуватиме сигналом для найвищих ешелонів влади в Україні, що вони перебувають на хибному шляху».
 
На думку Девіда Крамера, за останні час виправдалися основні побоювання його організації щодо України: корупція та вибіркове переслідування опозиції набирають обертів та стали основними загрозами для демократії в України.
 
«Розрекламована владою антикорупційна кампанія не викликає довіри. Її використали для виправдання переслідувань політичних опонентів нинішньої влади. Крім того, будь-яка подібна кампанія зазнає поразки без керівництва згори та прикладів панівної еліти», - йдеться у звіті.
 
«Матеріали у ЗМІ про екстравагантну зону відпочинку в Межигір’ї, побудовану для президента Януковича, ставлять під сумнів моральне право глави держави очолити антикорупційну кампанію. За деякими оцінками, вартість резиденції наближається до $100 мільйонів. Подібна ситуація в європейських демократіях спричинила б великий скандал, завдавши непоправної шкоди політичній кар’єрі, а то й призвівши до її кінця», - сказано у документі.
 
На думку Freedom House, «дедалі безсоромніша діяльність представників панівної еліти та членів їхніх родин стає об’єднавчим чинником невдоволення нинішньою ситуацією з боку громадян України».
 
На думку заступника Голови партії «Батьківщина» Григорія Немирі, «чим більше режим Януковича «бореться» з корупцією, тим ганебнішими  рейтинги України  згідно з оцінкамиTransperancy International».
 
«В України стало ще більше автократії та клептократії», - підкреслив він.
Леся, 06.07.2012 09:25



Вибір редакції

Найпопулярніші новини