Опозиція не визнає мовного закону і йде з Ради

Об’єднана опозиція «Батьківщина» не визнає ухвалення мовного закону.
 
Про це на спільному брифінгу заявили Голова Ради Об’єднаної опозиції Арсеній Яценюк і один з лідерів партії «Батьківщина» Микола Томенко.
 
«Жодного закону сьогодні не прийнято, ніякої процедури голосування відповідно до Конституції не відбулося, і президент не має права підписувати цей закон. Якщо президент підпише – він стане співучасником конституційного злочину і нестиме кримінальну відповідальність разом з тими депутатами, які протягнули цей закон», - наголосив Яценюк.
 
Він також підкреслив, що Об’єднана опозиція переможе на виборах і скасує цей закон.
 
«Всі особи, які причетні до цього конституційного злочину, відповідатимуть перед законом», - сказав він.
 
У свою чергу Микола Томенко заявив, що при голосуванні відбулося грубе порушення всіх конституційних і регламентних норм.
 
«Вперше в історії України виникла ситуація, коли бандити, які заблокували трибуну Верховної Ради, проголосували моєю карткою», - сказав Томенко.
 
Він зазначив, що звернеться до правоохоронних органів з цього приводу і вимагатиме провести розслідування незаконного використання його депутатської картки.
 
«Можна собі уявити, які далі цей «сходняк» ухвалюватиме закони, тому ми будемо працювати з людьми і переконуватимемо голосувати за Об’єднану опозицію», - сказав Микола Томенко.
 
Окрім того, Об’єднана опозиція ухвалила рішення не брати участі у подальших засіданнях Верховної Ради.
 
«Верховна Рада перестала бути конституційним органом, а на «сходняки» ми не ходимо, і тому ми залишаємо парламентську залу», - сказав Арсеній Яценюк.
Леся, 03.07.2012 17:38



Вибір редакції

Найпопулярніші новини