Регіонал обізвав діалекти Галичини і Львівщини відрижкою

Депутат від Партії регіонів Вадим Колесніченко не вважає українською мовою діалекти, якими говорять на Львівщині та Галичині.

Про це він заявив в ефірі телеканалу ICTV.

«Я проти львівсько-галицьких діалектів, які засмітили сьогодні засоби масової інформації. Я не вважаю, те, що нам пропонують, українською мовою. Це відрижка тієї частини України, яка колись була постійно під чиїмось гнітом», - заявив Колесніченко.

Такі заяви регіонали роблять від злості, що не можуть підкорити і поставити на коліна Західну Україну і зокрема Галичину, вважає народний депутат України (фракція «БЮТ-Батьківщина») Дмитро Шлемко.

«Для них Україна – це бізнес-проект, на якому вони заробляють гроші. Для них бідні люди – це сировина, і чим вони бідніші, тим краще. Проте залишилася ще одна сильна територія України, яка не упокорилася цьому режиму, це Галичина. Так, тут теж живуть бідні люди, але вони мають великоморальні цінності, це і мова, і культура загалом. Регіонали розуміють, що не можуть упокорити цю частину України і бісяться», — сказав в коментарях «Малакаві» Дмитро Шлемко.

За його словами, Галичина має глибокі історичні корені, набагато глибші ніж ті конгломерати, які були утворені за часів Радянського Союзу. Тут люди мають культурні цінності і готові їх відстоювати.

«А це бісить регіоналів. Такі заяви Колесніченка про діалект Галичини – це агонія. Їх не люблять на Галичині, і їх уже не люблять на їх території, тому всі ці заяви від безвиході», — відзначив Дмитро Шлемко.

Леся, 03.07.2012 12:15



Вибір редакції

Найпопулярніші новини