Олександр Турчинов: Шлях звільнення політв’язнів один – відсторонити Януковича від влади

Сьогодні під час розгляду справи Юлії Тимошенко Вищим спеціалізованим судом всі в черговий раз пересвідчились, що в Україні не працюють ані Конституція, ані закони.
 
Про це сьогодні у коментарі журналістам заявив керівник Центрального виборчого штабу Об’єднаної опозиції «Батьківщина» Олександр Турчинов.
 
Він підкреслив, що немає жодної статті ні в Кримінально-процесуальному кодексі, ні в будь-якому іншому законодавчому акті, які б дали підстави суду сьогодні переносити розгляд справи.
 
«Це робиться вже вдруге. Без жодного посилання на закон та Конституцію. Це робиться виключно з однією метою: влада в Україні хоче ускладнити прийняття рішення Європейським судом», - зазначив Турчинов.
 
Саме тому, на його думку, «вони сьогодні в чергове показали, що закон для них не існує, для них існує лише одне – наказ Януковича».
 
«Його рішення сьогодні є законом і визначає кого засуджувати і хто сьогодні повинен перебувати в Україні за гратами», - додав політик.
 
За його словами, «поки ця влада керує Україною, в державі не буде ні суду, ні правосуддя».
 
Разом з тим, Олександр Турчинов висловив сподівання, що Європейський суд все одно розглядатиме питання щодо незаконності арешту та ув’язнення Юлії Тимошенко.
 
«Сьогодні механізм захисту тільки один – перемога на парламентських виборах», - наголосив Турчинов.
Леся, 27.06.2012 13:33



Вибір редакції

Найпопулярніші новини