Микола Томенко: Під час виборчої кампанії відбудеться люстрація політичних зрадників

Заступник Голови Верховної Ради, один з лідерів партії «Батьківщина» Микола Томенко вважає, що під час виборчої кампанії відбудеться люстрація політичних зрадників.
 
Томенко зауважив, що останнім часом точиться багато розмов про те, чи зможе Об’єднана опозиція досягти максимального результату і виставити по єдиному узгодженому кандидату в мажоритарних округах. Водночас, за його словами, ця дискусія затьмарила більш цікаві проблеми, які відбувають з депутатами парламентської більшості.
 
Микола Томенко поінформував, що не знає жодної заяви чи прикладу від депутатів групи «Реформи заради майбутнього», Комуністичної партії, Народної партії чи позафракційних (які в межах парламентської більшості взяли на себе зобов’язання підтримати президента і уряд), хто би вийшов з парламентської більшості та відкликав своїх представників з органів державної влади, центральних установ та відомств.
 
Натомість, він зауважив, що на місцях під час формування списку так званих кандидатів від влади відбувається жорстке протистояння між представниками Партії регіонів та їхніми політичними соратниками по парламентській більшості.
 
Микола Томенко розповів, що є випадки, коли в одному окрузі попередньо можуть балотуватися один представник Партії регіонів, один представник Комуністичної партії, один представник Народної партії та як мінімум два політичні зрадники, які були виключені з опозиційних партій.
 
«По-своєму це не є так погано, оскільки влада такими діями показує, що коли їй потрібно вона використовує політичних зрадників, але, коли йдеться про таку відповідальну справу, як вибори до майбутнього парламенту, - не довіряє їм», - зазначив Микола Томенко.
 
«Отож, виборча кампанія буде своєрідною формою подвійної люстрації політичних зрадників або «тушок»: бо спочатку їх виключила опозиція за співпрацю з владою, а тепер влада зробить все, щоб вони не пройшли в парламент наступного скликання», - сказав Томенко.
Леся, 26.06.2012 13:51



Вибір редакції

Найпопулярніші новини