Олександр Сич: 16 років тому ми отримали реальний шанс побудувати життєздатну демократію, а не бавитися в неї

На переконання Олександра Сича, голови обласної ради, ухвалення в 1996 році Конституції стало точкою відліку нової епохи в історії української нації, виявом її суверенної волі. Проте, процес побудови демократичної, соціальної та правової держави все ще триває.


Конституція є носієм цінностей права й демократії, які є традиційними для нашого народу.


Проте, політик закликає бути відвертими із собою: «За 16 років Конституція так і не стала безумовною цінністю для українців, своєрідною світською Біблією. Навпаки, ми бачимо нехтування нею, особливо з боку тих, хто мав би дотримуватися і охороняти її».


Тому, на думку голови обласної ради, варто змінювати не саму Конституцію, а владну еліту, яка виявилася не спроможною жити за нормами закону.


Проте й Конституція повинна розвиватися і удосконалюватися із часом. 


«Україні потрібна Конституція, яка б базувалася на принципах національної і соціальної справедливості. Конституція із міцним національним фундаментом, глибокими національними традиціями, ринковою економічною моделлю і європейським геополітичним устремлінням. Конституція має бути тим основним законом, який для кожного є абсолютною життєвою цінністю», - переконаний Сич.

Леся, 02.07.2012 09:48



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини