Об’єднана опозиція виступає проти переписування Конституції, - Арсеній Яценюк

Об’єднана опозиція виступає проти переписування Конституції під політичний момент або новий розклад сил на політичній арені.
 
Про це сьогодні під час круглого столу «Конституція України: чи потрібні зміни?» заявив Голова Ради Об’єднаної опозиції «Батьківщина» Арсеній Яценюк.
 
«Сьогоднішня мотивація переписування Конституції, яке почав Янукович, для мене абсолютно зрозуміла», - сказав він.
 
Яценюк наголосив, що президент досі публічно не сформулював, якими конкретно він бачить зміни.
 
«Можу припустити, що Янукович хоче змінити в чинній Конституції. Він готується до того, щоб вибори 2015 року не були програні, і зміни в Конституцію в поточному році означають тільки одне: це підготовка до втрати влади з метою утримати цю владу. Йтиметься про зміну порядку обрання президента, про зміну повноважень гілок влади, про можливість утримати владу за допомогою незрозумілої більшості у Верховній Раді Україні, про необхідність федералізації країни, про можливості введення другої державної мови, про що заявляє партія влади, і про відсторонення народу Україну від процесу внесення змін до Конституції», - заявив Арсеній Яценюк.
 
Крім того, він зазначив, що Об’єднана опозиція пропонує створити у Верховній Раді Тимчасову спеціальну комісію з питань захисту конституційного ладу в Україні.
 
«Опозиція пропонує і вимагає створити Тимчасову спеціальну комісію з питань захисту конституційного ладу», - сказав Арсеній Яценюк.
 
Таким чином, наголосив він, опозиція хоче захистити країну від «монархії Януковича».
Леся, 28.06.2012 12:18



Вибір редакції

Найпопулярніші новини