Конституції України - 16. В Івано-Франківську пройшли урочистості

Святковим концертом, виступами народних колективів й вітанням від керівництва області – саме так на Прикарпатті відзначили 16-ту річницю Конституції України.


Урочиста академія, яка відбулася в Обласному музично-драматичному театрі імені Івана Франка зібрала сотні франківців, а також керівництво області і міста.


До присутніх із вітальними словами звернулися заступник голови Івано-Франківської ОДА Роман Іваницький і голова обласної ради Олександр Сич.


Застпуник очільника Прикарпаття від імені Михайла Вишиванюка привітав мешканців краю із знаковою датою в історії українського державотворення й закликав шанувати основний закон.


«Вітаю усіх з державним святом – Днем Конституції України. Конституція – це наше нинішнє і майбутнє життя. Конституція – це наш суспільний договір про те як ми хочемо жити. Конституція – одна для всіх, незалежно від віку, статі, віросповідання. Тож шануймо основний закон нашої держави. Пам’ятаймо, що сьогоденню передувала велика історія державотворення. Доля розпорядилася так, що саме ми стали свідками суверенної незалежної держави і саме ми відповідальні перед нашою совістю, перед майбутніми поколіннями, перед Богом за нашу державу. Тож сповідуймо наш основний закон і розбудовуймо нашу державу Україну», - наголосив Іваницький.


За словами Олександра Сича, ухвалення Конституції стало точкою відліку нової епохи в історії української нації. Проте процес побудови демократичної, соціальної та правової держави все ще триває.


 «За 16 років Конституція так і не стала безумовною цінністю для українців, своєрідною світською Біблією. Ми бачимо нехтування нею, особливо з боку тих, хто мав би охороняти її. А Конституція має бути тим особливим законом, який для кожного є абсолютною цінністю. Тому варто змінювати не саму Конституцію, а владну еліту, яка виявилася не спроможною жити по нормах закону», – переконаний Олександр Сич.

Леся, 27.06.2012 18:10



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини