За одержання хабара у сумі 2500 гривень службовця засуджено до штрафу у 127 500 гривень

Долинський районний суд Івано-Франківської області виніс вирок стосовно службовця Долинського управління з експлуатації газового господарства, якого наприкінці 2011 року затримали співробітники СБУ під час отримання ним хабара у сумі 2,5 тисяч гривень за непритягнення до відповідальності власника лічильника газу, що мав ознаки стороннього втручання.

Всупереч своїм посадовим обов’язкам, згідно з якими службовець повинен був відправити лічильник на експертизу, він, погрожуючи власнику лічильника значним штрафом, запропонував «вирішити питання» за неправомірну винагороду.

За цим фактом прокуратурою Івано-Франківської області була порушена та розслідувалася кримінальна справа за ч. 4 ст. 368-3 – одержання службовою особою юридичної особи приватного права неправомірної вигоди за вчинення дій або бездіяльність з використанням наданих їй повноважень в інтересах того, хто передає чи надає таку вигоду.

Суд визнав службовця винним у вчиненні цього злочину та засудив до сплати штрафу у сумі 127 500 гривень, а також позбавив права обіймати посади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративних функцій на підприємствах, установах та організаціях всіх форм власності на строк два роки, з конфіскацією майна.

 

Прес-служба Управління СБ України в Івано-Франківській області

 

Леся, 08.06.2012 09:48



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини