Чорнобильці знову вийшли на мітинг

Сьогодні у Києві під стінами Верховної Ради чорнобильці з усієї України знову розпочали акцію протесту. Вони вимагають від  Президента накласти вето на закон "Про гарантії виконання судових рішень", відповідно до якого скасовуються пільги для чорнобильців, афганців та інших категорій громадян.

На разі чорнобильці Прикарпаття не приєдналися до мітингу, адже вони вивчають документ. Як розповів голова обласної спілки "Чорнобиль" Нестор Мартинець їх переконують, що пільги не скасували.

«Нас запевнили, що пільги не скасовують, проте закон на разі я ще не читав і тільки після того, як на власні очі побачу тексту документу, тоді ми будемо роботи якісь висновки. Я вже не вірю нікому, вони мають нас за ніщо і спекулюють на людських бідах. Проте користі з того немає нікому», - зазначив Нестор Мартинець.

Нагадаємо, що законопроект, який парламентарі прийняли 5 червня ще восени 2001 року викликав масові хвилі протесту по цілій Україні. Зокрема, не один день мітингувальники пікетували будівлю парламенту і навіть проломили огорожу, а також на знак протесту голодували.

Леся, 07.06.2012 13:16



Вибір редакції

Найпопулярніші новини