На з’їзді чорнобильців було стільки беркутівців, як під час військових навчань

Депутат «БЮТ-Батьківщини» Сергій Пашинський заявляє, що влада  узяла під контроль громадську організацію «Союз Чорнобиль України».

«Перший віце-прем’єр-міністр Андрій Клюєв приїхав до села Пухівка, що під Києвом, для того, щоб особисто контролювати захоплення влади у громадській організації "Союз Чорнобиль України», - повідомляє з посиланням на нього прес-служба партії.

За словами Пашинського, на конференцію приїхав «цілий ескорт "регіоналів" на чолі з паном Клюєвим, натомість простих чорнобильців до проведення конференції власної організації не допускають силами спецпідрозділів міліції».

«По кількості "Беркуту" і міліції, які там знаходяться, складається враження, що це не конференція громадської організації, а проходять якісь військові навчання», - заявив депутат.

Таку інформацію підтверджує і Нестор Мартинець, голова Івано-Франківської спілки «Чорнобиль». За його словами, беркутівці не допускали на з’їзд тих чорнобильців, які були за відставку Юрія Андрєєва.

Зрештою Андрєєв був повторно обраний головою організації «Союз Чорнобиль України», а люди, які вимагали його відставки, опинилися за гратами. Одному із заарештованих під час допиту навіть стало зле.

Нестор Мартинець каже, що чорнобильці не перестануть проводити пікети, адже на них виходили ті люди, які не підтримували Андрєєва.

До речі, зараз в Україні почалася масова кампанія – основна мета якої, зробити все, щоб чорнобильці втратили свої пенсії.

«Ми надіємося, що на Прикарпатті цього не буде. Надіємося, що Михайло Вишиванюк і Олександр Сич не допустять в області так званих перевірок і проти чорнобильців не буде жодних репресій», — каже Нестор Мартинець.

 

Леся, 19.12.2011 12:06



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини