ОДА отримала лист-відповідь щодо підвищення рівня соціального захисту учасників ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС

Івано-Франківська обласна державна  державної адміністрації отримала лист-відповідь щодо підвищення рівня соціального захисту учасників ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС, за підписом Радника Президента України - Керівника Головного управління з питань реформування соціальної сфери Анатолія Максюти.

«Поліпшення захисту населення, насамперед найнужденніших верств, є пріоритетним напрямом соціальної політики держави.

Водночас зауважуємо, що політика популізму, яка проводилася раніше у системі надання пільг, призвела до критичного становища у цій сфері – невідповідності державних зобов’язань фінансовим ресурсам для їх забезпечення. Саме тому Програмою економічних реформ на 2010-2014 роки «Заможне суспільство, конкурентоспроможна економіка, ефективна держава» передбачено реформування системи соціальної підтримки з метою узгодження державних зобов’язань із можливостями їх бюджетного фінансування та підвищення ефективності захисту громадян.

На виконання визначених основних цілей та напрямів реформування системи пільг Кабінет Міністрів України здійснює підготовку відповідних законопроектів.

До того ж наразі Уряд розробляє п’ятирічну програму підвищення рівня соціального захисту малозабезпечених громадян України. Протягом п’яти років планується збільшити видатки бюджету на забезпечення житлом інвалідів війни, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи, підвищити розміри одноразової грошової допомоги ветеранам війни та жертвам нацистських переслідувань до Дня Перемоги, пенсійних витрат потерпілим внаслідок аварії на Чорнобильській АЕС, поліпшити забезпечення санаторно-курортними путівками та здійснити інші окремі заходи», - йдеться у листі.

Нагадаємо, 20 жовтня Івано-Франківська облдержадміністрація надіслала звернення до Адміністрації Президента України щодо необхідності підвищення рівня соціального захисту учасників ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС.

Леся, 05.12.2011 13:15



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини