Пам'ять ліквідаторів Чорнобильської катастрофи вшановували в Івано-Франківську

Сьогодні чорнобильці Прикарпаття відзначення День ліквідатора аварії на Чорнобильській АЕС на місці майбутнього пам'ятника прикарпатським чорнобильцям.

Проте, голова Івано-Франківської обласної організації «Чорнобиль» Нестор Мартинець пояснив, що пам’ятника не потрібно, а краще звести капличку, біля якої молитвою можна буде вшанувати пам'ять. 

Урочисті промови виголосили представники Івано-Франківської обласної державної адміністрації та міської і обласної рад.

«Час поділився до Чорнобиля і після. Сьогодні відомо, що 600 тисяч осіб приймали участь у ліквідації наслідків аварії, з них більше 60 тисяч померли, і 165 є сьогодні інвалідами. Але ми повинні дати відповідь на декілька запитань: що сьогодні відбувається в державі? нам кажуть що у бюджеті не вистачає грошей, то їх має не вистачати для всіх, а то виходить, що одні статті видатків з бюджету збільшуються, а іншим не вистачає. Я маю на увазі фінансування Президента та його адміністрації, правоохоронних органів. То може кошти є, але вони не туди рухаються», - заявив перший заступник голови обласної ради Василь Гладій.

«У ці дні ні на мить не припинялася боротьба з досі невидимою катастрофою. З великою повагою ми згадуємо працівників станції, пожежників, військових і цивільних, всі тих, хто прийняв на себе удар Чорнобиля. Це сумна дата гірких втрат і беззаперечного героїзму народу. Ми схиляємо голови перед тими, хто своїми плечима закрив нас та увесь світ від Чорнобильського монстра», - сказав заступник голови обласної державної адміністрації Роман Іваницький.

 

Леся, 14.12.2011 16:34



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини