Влада вимагає від малозабезпечених повернути виплачену їм соціальну допомогу, - Юрій Одарченко

Пенсійний фонд вимагає від «дітей війни» повернути раніше виплачені їм грошові кошти.
 
Про це повідомив народний депутат, член фракції «БЮТ-Батьківщина» Юрій Одарченко, посилаючись на звернення, яке надійшло до нього від мешканців Херсонської області.
 
Так, за словами депутата, Херсонський окружний адміністративний суд вже прийняв до розгляду численні заяви управлінь Пенсійного фонду Херсонської області  про перегляд постанов про стягнення надбавок «дітям війни», винесених ним же протягом 2008-2011рр. 
 
Частина цих виплат уже були зроблені, частина все ще чекає завершення примусового виконання. Заяви написані на бланку, де замість прізвища людини пропущені місця. 
 
«Пенсійний фонд вимагає переглянути справи за нововиявленими обставинами, згідно з якими всі попередні судові рішення повинні бути скасовані. Нововиявлені обставини – це рішення Конституційного суду України, яким, фактично, дозволено Кабміну скасовувати і обмежувати виплати соціально незахищеним верствам населення» - деталізував Одарченко.
 
Як пояснив народний депутат, у разі скасування цих рішень особи, які вже отримали виплати, повинні будуть в примусовому порядку повернути їх, а ті, що все ще чекають грошей - більше ніколи їх не отримають. До того ж, бланки заяв вказують на ймовірні подальші звернення в суди за переглядом раніше прийнятих рішень по соцвиплатам по всій Україні.
 
 «Таким чином «діти війни» виявляться винні державі досить значні суми, які ляжуть тягарем на їх і так маленьку пенсію. Рахую, що вимагати назад гроші від людей, яких держава покликана захищати, є верхом жадібності та безпринципності», - обурений Одарченко.
 
Депутат направив запит голові Пенсійного фонду України з проханням надати роз’яснення щодо ситуації та з’ясувати ким конкретно було видано розпорядження про подачу заяв про перегляд постанов адміністративних судів. В запиті Юрій Одарченко також навів норми закону, «які забороняють проводити поворот виконання рішень, що стосуються соціальних виплат».
Леся, 17.02.2012 10:42



Вибір редакції

Найпопулярніші новини