Більше восьми мільйонів гривень не надійшло до міського бюджету від плати за землю

Бюджет Івано-Франківської міської ради зазнає значних збитків від землекористувачі, які не поспішають оформляти відповідні документи. Внаслідок таких дій, міський бюджет втратив понад 8 мільйонів гривень, які повинна була скласти плата за землю. Саме тому, міська влада доручила посилити роботу комісії, яка займається відшкодуванням збитків завданих недобросовісними землекористувачами.

«У 2011 році було проведено 7 засідань комісії, на них було викликано 71 суб’єкт господарської діяльності і в результаті розгляду 13 з них підписали договори відшкодування на загальну суму 825 тисяч. У 2012 ця робота була продовжена і вже відбулося три засідання, на які викликали 34 суб’єкти господарювання, 14 з них у добровільному порядку підписали договори на загальну суму 32 тисячі гривень», - зазначив заступник начальника управління земельних відносин Івано-Франківського міськвиконкому Микола Іванчишин.

Проте, згідно нового закону про України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів з питань здійснення державного контролю за використанням і охороною земель» функції здійснення державного контролю перейшли від територіальних органів Держкомзему до державної інспекції сільського господарства в Івано-Франківській області. Як з’ясувалося, остання ще на разі не готово забезпечити виконання відповідних функцій, оскільки дана інспекція створена нещодавно і не має ще необхідних для роботи кадрів.

«Минулого тижня ми отримали відповідь, що на даний час у штаті немає жодного спеціаліста, на якого можна було б покласти роботу по здійсненню цього контролю. Виходячи з вище наведеного, на сьогоднішній день робота комісії просто паралізована і не має можливості вчиняти дії навіть в судовому плані», - пояснив Микола Іванчишин.

Леся, 07.06.2012 09:18



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини