24 травня в Івано-Франківську пройшов сильний дощ, за добу випала декадна норма опадів

Минуло тижневі дощі спричинили чимала проблем, зокрема затоплення вулиць міста, верхніх поверхів будинків та пошкодження ліній електропередачі.

Про це під час оперативної наради у міського голови повідомила начальник служби оперативного реагування Івано-Франківська Тетяна Клочко.

«24 травня в Івано-Франківську пройшов сильний дощ, за добу випала декадна норма опадів. З 12.30 до 14.00 дощ перейшов у зливу, в ці години дощові колектори не встигали поглинати таку кількість води, тому до нас надходила багато повідомлень про затоплення дворових територій підвалів та вулиць. Насамперед, це вулиці Надрічна, перехрестя Івана Павла ІІ та Івасюка, вулиця Тролейбусна та Галицька, внаслідок чого був ускладнений рух транспорту. Через забиті зливні системи у будинках затоплювало сходові, квартири верхніх поверхів , електрощитові, що приводило до знеструмлення квартир та цілих під’їздів. У  час 13.30 через попадання блискавки у високовольтний стовп в мікрорайоні позитрон відбулася посадка напруги, через що відбулася зупинка ліфтів і рятувальній службі із 10 довелося визволяти мешканців», - сказала Тетяна Клочко.

За півтори години службою оперативного реагування було взято на контроль 18 скарг. З’ясувалося, що майже на всіх адресах із водозливних труб вилучали різні зайві предмети, від пластикових пляшок до залізних труб.

Леся, 29.05.2012 16:01



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини