«Івано-Франківськтеплокомуненерго» допомагає у боротьбі з боржниками колекторська фірма

Щоб зменшити заборгованість населення перед «Теплокомуненерго» підприємство застосовує найрізноманітніші методи.

На сьогодні мешканці міста заборгували тепловикам 26 мільйонів гривень.

Про це повідомив «Малакаві» заступник директора ДМП «Івано-Франківськтеплокомуненерго» з розрахунків та реалізації Ігор Угриновський.

«Заборгованість населення за послуги «Теплокомуненерго» становить 26 мільйонів гривень. За літній період ми її скоротили на п’ять мільйонів гривень. Ми застосовуємо різноманітні заходи – від комунікаційних, тобто просимо і пояснюємо боржникам в яких сума до тисячі гривень, до більш радикальних повідомлення та попередження щодо подачі в суд, в людей яких борг перевищує півтори тисячі гривень, після того, як є позитивне рішення суду справа попадає в державну виконавчу службу, яка вже може здійснювати вилучення майна та накладати арешт на безготівкові кошти», - розповів Ігор Угринавський

З найбільш злісними боржниками працює колекторська компанія, а їх в Івано-Франківську понад 300 осіб і заборгували вони підприємству три мільйони гривень.

«Якщо вже є проблемні ситуації, наприклад, не допускають у квартиру, то таких вкарай злісних боржників ми можемо передавати колекторській компанії з якою співпрацюємо. Вони зараз мають близько 300 адрес – це найпроблемніший сегмент, який ми визначили. В основному в цей список потрапили люди, в яких борг понад 9 тисяч», - сказав Ігор Угриновський.

Леся, 01.09.2011 11:07



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини