Водоекотехпром регулярно відключає воду та каналізацію боржникам

Близько семи тисяч мешканців Івано-Франківська боргують КП «Івано-Франківськводоекотехпрому» шість мільйонів гривень. Така ситуація змушує комунальників вдатися до непопулярних кроків – злісним неплатникам за спожиту воду відключатимуть каналізацію.

Тільки за останні три тижні було відключено понад півсотні боржників. При цьому, як не дивно, люди похилого віку, сплачують за послуги вчасно. Натомість, споживачі із середнім рівнем достатку регулярно потрапляють у список боржників. Комунальники нагадують, що це не лише тимчасові незручності, а й додаткові витрати на поновлення водовідведення – 400 гривень.

Окрім того, як зауважує прес-секретар підприємства Ольга Сворак, на злісних неплатників чекає судова тяганина і всі судові затрати лягають на плечі боржника. Тільки за тиждень до суду ми передаємо близько 20-ти справ.

Частково вирішити проблему «Водоекотехпром» намагається й через реструктуризацію боргів. Для цього фахівці заключають відповідний договір з  неплатниками.  Цей документ  дозволяє  відтермінувати погашення  заборгованої суми до 6-ти місяців.

Усіх боржників в залежності від суми боргу поділено на 3 категорії, тому підхід до кожного індивідуальний.

Після відключення абонентів-боржників відновлення водопостачання проводитиметься тільки після оплати всієї суми боргу та додаткового рахунку за роботу.

Леся, 25.07.2011 15:59



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини