В Івано-Франківську відтворять бій УПА

Традиційно у третю неділю травня в Івано-Франківську відзначають День героїв.

Згідно плану заходів об 11.00 годині з міського парку культури та відпочинку ім. Т.Шевченка вирушить урочиста хода громадськості маршрутом парк ім. Т.Шевченка – вул. Шевченка – вул. Гординського – вул. Сахарова – вул. Мельника до Меморіального скверу.  Її учасники йтимуть з макетами стрілецької та артилерійської зброї.

Об 11.30 відбудеться урочиста хода ветеранів ОУН-УПА та громадськості від вул. Б.Лепкого, 46 через вул. С.Бандери до Меморіального скверу. У ній приймуть участь ветерани визвольних змагань, які приїдуть до Івано-Франківська з усієї області.

О 12.00 годині в Меморіальному сквері відслужать панахиду, після якої влаштують салют шани.

По закінченню панахиди о 12.25 усіх бажаючі зможуть приєднатися до урочистої ходи вулицями міста від скверу до Вічевого майдану, де о 12.45 відбудеться урочисте віче, яке триватиме близько 45 хвилин. Після того, як представники організації «Пласт» завершать свої святкові заходи на Бастіоні, вони приєднаються до колони, яка після Віче вирушить до міського парку культури та відпочинку ім. Т.Шевченка. Саме тут о 14.00 до 15.00 заплановане відтворення бою Української Повстанської Армії з використанням стрілецького та артилерійського озброєння.

У зв’язку з проведенням сцен реконструкції бою влада попереджує мешканців міста, які приходять до парку з дітьми про можливі незручності, пов’язані з шумом.

Також, на ветеранів чекає святковий обід та концерт «Герої подвигу в серцях народних», який організовують на літній естраді у парку ім. Т.Шевченка.

О 16.00 в Центральному народному домі розпочнеться тематичний вечір «День щастя і волі засвітає».
Крім того, деякі служби таксі вже погодилися на безкоштовні перевезення ветеранам ОУН-УПА у цей день.
Леся, 23.05.2012 13:31



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини