В Івано-Франківську покажуть чеський документальний фільм «Бандерівці»

26 листопада о 16.00 ГО «Поклик нації» спільно з львівською ГО «Українське національне середовище», за сприяння консульства Республіки Чехії у Львові в кінотеатрі «Люмєр» презентують глядачам чеську стрічку «Бандерівці», україномовний переклад якої зробив «100 Майдан».

Як розповідають організатори перегляду, в основі фільму лежать свідчення очевидців боротьби Української повстанської армії за незалежність України. Крім того, усе у стрічці коментують чеські та українські історики.

«Сталін правив терор, він розстріляв майже всю українську інтелігенцію, середнє й вище керівництво своєї армії. А українці завжди воювали за свою незалежність, тому, потрапивши в залежність від більшовиків, вони прагнули самовизначення і своєї незалежності», - відзначив режисер фільму Алеш Коудела.

Як розповів голова організації «Поклику нації»Тарас Боднар, Івано-Франківська область далеко не остання де покажуть «Бандерівці».

«Ми є другим місто в Україні, де продемонструють цю стрічку. Проте її також покажуть ще у 13 областях країни і думаю, що варто почати із Сходу», - додав Тарас Боднар.

 

Леся, 18.11.2011 10:27



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини