Для мене це свято – урок, який ми повинні винести – Гладій

Івано-Франківськ відзначає 69-у річницю створення УПА. Сьогодні вшановували борців за Незалежність України, яку влада зараз намагається будь-яким способом забрати, вважає перший заступник голови Івано-Франківської обласної ради Василь Гладій.

«Це є наше велике свято і пам’ятаючи уроки історії, ми повинні робити висновки сьогодні. 69 років назад повстанці воювали проти окупантів, які прийшли на наші землі. У них в статуті було записано, що їхня мета боротьби – вільна, незалежна Україна. Якщо проаналізувати сьогоднішній стан в країні, то ми теж маємо окупантів, але не зовнішніх а внутрішніх. Ми бачимо, що влада, яка сьогодні є антиукраїнська, антидемократична і всіма способами старається зробити, щоб в Україні було як найгірше. Яскравим прикладом цього є те, що весь світ об’єднався і звертається сьогодні до української влади, щоб вона припинила політичні репресії проти народу», - розповів Василь Гладій.

Бійці Української Повстанської Армії є яскравим прикладом того, як потрібно іти до своєї мети. І тому сьогодні ми маємо самостійно розбудовувати України і не чекати на чиюсь допомогу.

«Тому для мене це свято – урок, який ми повинні винести і брати приклад із повстанців. Так як вони колись захищали свою землю, так ми сьогодні не чекаючи допомоги ззовні , а самі маємо будувати українську Україну, і якщо ми це зробимо, то будемо мати державу, якої прагнемо», - вважає Василь Гладій.

Леся, 14.10.2011 17:43



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини