Проект нового Трудового кодексу від Азарова є узаконенням кріпацтва — Юрій Романюк

Трохи більше сотні людей зранку у понеділок протестували під Верховною Радою проти нового Трудового кодексу Микола Азарова.

Як повідомляє кореспондент "Української правди", станом на 11:18 протестувальники, які представляють профспілки, зокрема профспілку залізничників, вишикувалися понад проїжджою частиною вулиці Грушевського біля 9-ого під'їзду парламенту через який, зазвичай, потрапляють на погоджувальну раду

Координував акцію опозиціонер Михайло Волинець.

Люди протестують проти ухвалення нового трудового кодексу.

І правильно, що протестували, заявив в коментарях «Малакаві» голова фракції «Батьківщина» в обласній раді Юрій Романюк. За його словами, новий Трудовий кодекс від Януковича-Азарова прирівнює працездатних людей, до остарбайтерів часів війни, які каторжно працювали на воєнних заводах фашистів.

«Підготовлений урядом Азарова проект так званого Трудового кодексу є нічим іншим, як узаконенням трудового кріпацтва і безправ’я найманих працівників. Кодекс спрямований виключно на захист інтересів олігархів та власників великих підприємств. Регіонали хочуть узаконити понаднормові години (згідно чинного законодавства людна має відпрацювати 40 годин в тиждень, Азаров пропонує, щоби люди працювали 48 годин). Таким чином цей проект Трудового кодексу нівелює соціальні права та конституційні гарантії громадян, а також позбавляє профспілки і самих найманих працівників права на відпочинок», — відзначив Юрій Романюк, голова фракції «Батьківщини» в обласній раді.

За його словами, нововведення Партії регіонів призведуть до відродження безправності робітників. Українці будуть так само каторжно працювати, як свого часу працювали остарбайтери на об’єктах фашистської Німеччини, каже депутат.

«Даний законопроект повинен стати детонатором збурення всього працездатного населення, профспілок, партій та громадських організацій. Вони повинні виступити на захист прямих конституційних прав та свобод українців. Законопроект регіоналів Януковича-Азарова необхідно зупинити у будь-який спосіб і не допустити до його ухвалення», — сказав Юрій Романюк.

 

Леся, 21.05.2012 17:13



Вибір редакції

Найпопулярніші новини