В Івано-Франківську людям нарахували подвійну оплату послуг ЖКГ

«В травні мешканцям центральних районів Івано-Франківська надійшли квитанції на оплату комунальних послуг, наданих протягом квітня. Яким же було здивування людей, коли, при детальному розгляді рахунків, виявилося, що плату за вивіз сміття нараховано двічі! Обурені люди звернулися з запитаннями до перевізника, послуги якого звикли сплачувати – ТОВ «Грінко-Франківськ», – розповів директор товариства Володимир Мендела.

Як виявилося, зазначена в квитанціях сума з однієї людини у розмірі 6,17 грн. – це сплата за надані послуги ТОВ «Грінко-Франківськ», яке протягом квітня вивозило відходи з території ЖЕО-9. Іншу сума – 5,77 грн. з однієї людини, виставило ПрАТ «АТП 0928», яке не надавало послуги з вивезення відходів. «Проте, перевізник вирішив, мабуть, трохи підправити своє фінансове становище за рахунок довірливих людей та включив в квитанції розрахунок за ненадані послуги. Неважко здогадатися, що без підтримки зі сторони міської влади це було б непросто зробити», - припускають у ТОВ «Грінко-Франківськ».

Рахунки за вивезення сміття зі сторони ПрАТ «АТП 0928» виставлено на основі результатів скандального конкурсу, згідно яких ТОВ «Грінко-Франківськ» витіснено з ринку вивезення відходів Івано-Франківська. ПрАТ «АТП 0928» немов би працювало на територіях ТОВ «Грінко-Франківськ» з 4 квітня, чим пояснюється й нижча сума в рахунках (фактичний тариф в АТП 6,41 грн. з особи). Але ж послуги фактично надавало ТОВ «Грінко-Франківськ». Яким чином від людей вимагають сплачувати ненадані послуги та хто за це повинен відповідати – питання риторичне.

ТОВ «Грінко-Франківськ» за фактом виставлених рахунків звернулося до прокуратури, тож відповіді на всі питання повинні дати правоохоронці. «Але сумно, що за недолугість чиновників чи відповідальних осіб розплачуються звичайні люди, які стали заручниками ситуації», - зазначив Володимир Мендела.

Нагадаємо, що результати конкурсу на визначення перевізників ТПВ в Івано-Франківську оскаржуються в судовому порядку.

ТОВ «Грінко-Франківськ»

Леся, 15.05.2012 13:54



Вибір редакції

Найпопулярніші новини