Міська влада Івано-Франківська закликає населення не оплачувати рахунки за ЖКГ-послуги

В п’ятницю, 20 квітня, на офіційному сайті Івано-Франківської міської влади з’явилося повідомлення про зміну виконавця послуг з вивезення твердих побутових відходів у центральній частині міста. Влада обласного центру закликає не сплачувати рахунки ТОВ «Грінко-Франківськ» за вже надані послуги, натомість, агітуючи населення заключати договори з новим перевізником – ПрАТ «АТП 0928».

Втім, результати проведеного в Івано-Франківську конкурсу нині оскаржуються ТОВ «Грінко-Франківськ» в судовому порядку, а сам конкурс, на думку експертів, проведений з явними порушеннями (http://www.chysta-kraina.com.ua/ukp/53-v-ivanofrankivsku-vlada-monopolizu-rinok-perevezennja-tpv.html)

Поки невідомі результати судового розгляду, заяви міської влади є передчасними та можуть призвести до негативних наслідків. Так, закликаючи населення не сплачувати рахунки за вивезення ТПВ, міська влада ризикує отримати зниження рівня платежів за комунальні послуги в цілому. І це в той час, коли, за даними Мінрегіонбуду, борги українців за послуги ЖКГ становлять близько 12,5 млрд грн (http://economics.puls.kiev.ua/markets/97498.html), а стовідсоткового рівня сплати комунальних послуг не вдалося досягти в жодному з регіонів України. Експерти і учасники ринку житлово-комунальних послуг неодноразово наголошували, що проблема сплати рахунків населенням є однією з найболючіших.

Є цілком зрозумілим бажання влади як скоріше втілити в життя результати конкурсу, особливо з огляду на їх сумнівність і скандал, що розгортається навколо цього питання. Проте методи, якими це робиться, викликають щире здивування. Так, абсолютно незрозумілою є практика провокаційних заяв, які призведуть лише до вкрай негативних наслідків та поставлять практично всі комунальні підприємства міста перед загрозою зниження рівня сплати рахунків за надані послуги.

Леся, 23.04.2012 14:38



Вибір редакції

Найпопулярніші новини